Recenzie: Mara Dyer. Începutul.

Mara Dyer. Începutul (Seria Mara Dyer)

"Thinking something does not make it true. Wanting something does not make it real."

Seria Mara Dyer este cunoscută cam de toți. Anul trecut editura Trei a publicat cartea în romnână și de atunci, toți sunt obsedați cu ea, cartea fiind diferită decât celălalte cărți, 

Eu personal, am citit-o în engelză și am terminat-o în 2 zile. Cartea m-a capturat și n-am putut să o pun jos. Am citit în școlă, pe drum în tranvai, mergând pe coridor. Adevărat că finalul nu prea m-a bucurat, era un final neașteptat. 

În cartea, seria aceasta, nu poți fi sigură de nimic. Autorea crează o imagine pe care vrea ca cititorii să o creadă iar la sfârșit, distruge toată imagina și asta o face o scriitoare extraordinară. Te face să crezi un lucru iar la sfârșit, reușește să te surprindă. 
În carte este  vorba despre o adolescentă care se trezește în spital și nu își aduce aminte despre ce s-a întâmplat. Mara Dyer, era o fată normală până la accident. Nimic ciudant nu s-a întâmplat înainte ca Asylul să se dărâme cu ea și cu 3 prieteni de ai ei înăuntru. 
Acum poate credeți că o să fie la fel ca toate cărțile, că Mara este o vrîjitoare care nu știa despre puterile ei și care se luptă să afle cum să își controleze puterile. Lăsați-mă să vă spun că acesta nu este adevărul. Mara începe să îi vadă pe pritenii ei morți și să ucidă persoane numai gîndindu-se la moartea lor. 

Mara este diagnostizată cu PDS și se mută cu familia ei în Miami unde totul va începe. ea începe să vadă chestii și descoperă că are legătură cu moartea. Între timp, în școala ei nouă, cunoaște un băiat arogant care la sfârșit se rezultă a fi la fel ca ea, bine, nu chiar la fel. Noah și Mara încep să lucreze împreună să afle ce s-a întâmplat în Asyl și să afle de ce pot controla moartea. 
Toți încep să creadă că Mara este nebună, chiar și propria ei familie și acept fapt aduce  la finalul acela neașteptat. 

Mie personal, mi-a plăcut foarte mult, este plină cu suspans și te pune pe gânduri. Iar, Noah, Noah este băiatul care m-a făcut să mă întreb dacă chiar pe Daemon îl vreau ca soț? Cred că asta spune multe... 
Tot ce pot să spun despre carte este că, trebuie să o iei și să o citești. Este foarte bine scrisă, detaliată  iar personajele sunt bine construite. 

Descrierea cărții

Mara se trezește într-o bună zi la spital, fără să știe de ce se află acolo și ce anume i s-a întâmplat. Amintirile ii revin treptat și dureros, știe că a avut un accident îngrozitor, în care prietenii ei au murit, dar es a scăpat aproape fără nici o zgârietură. Deși familia ei hotărăște sș înceapă o viață nouă în Florida, amintrile o asaltează pe Mara, provocându-i episoade psihotice. În acest amestec straniu de nebunie și realitate, Noah, cel mai frumos băiat pe care l-a văzut vreodată, pare să se fi îndrăgostit de ea.  Cât din aventurile Marei Dyer sunt vise și care sunt adevăr? E doar o adolescentă care suferă de sindrom post-traumatic sau există ceva mai misterios în spatele închipuirilor ei?

Citate care te fac să vrei să citești cartea 

"What would you do if I kissed you right now? " I stared at his beautiful face and his beautiful mouth and I wanted nothing more than to taste it. 
"I would kiss you back."
"You're distracting,' I said truthfully. 
'I won't be. I promise,' Noah said. 'I'll get some crayon and draw quitely. Alone. In a corner."
"In a rush, I hadn't tied my shoelaces. Noah was now tying  them for me. 
He looked up at me through his dark fringe of lashes and smiled. The expression on his face melted me completely. I knew I had the goofiest grin plastered on my lips, and I didn't care. 
'There,' he said as he finished tying the laces on my left shoe. 'Now you won't fall. 
Too late."
"What could I say? Noah, despite you being an asshole, or maybe because of it, I'd like to rip off your clothes and have your babies."

Bye! 😘


Comentarii

Postări populare