Recenzie: Opal (Lux 3.0)

Opal (Seria Lux)

"Te iubesc Katy. Te-am iubit mereu. Te voi iubi mereu, a spus el cu vocea îngroșată și răgușită de frică. O să vin după tine."
Dacă nu aveți batiste lângă tine, pregătește-le pentru că. cartea aceasta te distruge.
După ce am râs și am trăit în suspans la Obsidian, și după ce am înjurat și am fost surprinși la Onix, Opal ne distruge total. Nu mai este posibilitate pentru întoarcere, seria aceasta ne răpește. 
Onix s-a sfârșit și ne-a lăsat cu întrebări, iar acum, Opal ne dă răspunsurile, dar partea proastă e, că cartea aceasta, sfârșitul ne frânge inima. Dacă până acum ați crezut, că seria aceasta este fără dramă. v-ați înșelat. 
Jennifer, Jennifer, Jennifer... De ce trebuie să ne faci asta? Ai fi suferit dacă ne-ai fi lăsat să trăim fericiți? Cred că da.... 

La începutul cărții, totul ste normal. Nimic nu ne dă motiv să ne gândim la un final nefericit, sau poate că  da? Da, sunt scene care ne fac să spunem că cartea se va termina cu un final dureros, dar la primele 4 capitole, nu avem motiv din cauza căreia să spunem asta. 
Cartea aceasta este la fel ca celălalte două. Palpitantă, plină cu acțiune și cu întrebări. Jennifer chiar știe să scrie o carte, lucru pe care a demonstart și acum. Dar dincauza faptului că, Jennifer este o scriitoare extraordinară, ne frânge inimile și ne distruge emoțional. 

În sfârșit, Jennifer ne face cunoștință cu o persoană specială, despre care au fost multe teorii până acum. Această persoană este Dawson, geamănul mai retras dar la fel de chipes, al lui Daemon, care ne capturează inimile. El este sensibil și diferit de Daemon, la caracter, dar dacă l-ai vedea pe stradă, ai spune că este Daemon. 
După ce în Onix, a fost salvat, acesta are un singur țel: Să o salveze pe Bethany, singura persoană pe care o iubește cu adevărat. El face totul ca să o salveze, iar Daemon nu îl poate lăsa  să-și riște viața. Mai bine zis, nu îl lasă să-și riște viața, singur. 
Toți decid să-l ajute pe Dawson să o salveze pe Bethany, după ce observă că băiatul nu poate fi oprit. Dar chiar dacă lucrurile merg bine la început, pe parcurs apare un invitat neașteptat. Blake. 
De ce ar sta și el în întuneric vorbind singur sau făcând ceva de genul? Nu,  el trebuie să revină și să distrugă totul. Dar chiar dacă îl urăsc pe Blake din tot sufletul, lui îi pot să îi mulțumesc că l-am cunoscut pe Luc. Singurul lucru pe care l-a făcut și el bine.... 
Blake spune că vrea să îi ajute pe Katy și pe ceilalți, dar adevărul este că, are nevoie de cineva care să facă sacrificiul. 
Știți când erau momente când spuneam că Blake este inocent ca o oiță? Păi, oița aceasta este un diavol. Puteți uita de Blake, cel  sensibil și ajutător, căci personalitatea lui adevărată este mult mai diferită. Cine spunea că putem urâ atât de tare un personaj dintr-o carte? 
El nu este diavolul pe care îl iubim.... El nu este Sebastian din Instrumentele Mortale sau Patch din Îngerul Nopții.
Dar gata cu asta, ar trebuii să continui să vă povestesc, de ce merită să citiți cartea aceasta. 
În sfârșit, Katy nu este fetița care are nevoie de protecție. Ea îi ajută la fel de mult pe Dawson și pe Beth, ca Dee și Daemon. Și a își ia rolul la pregătiri și și ea luptă. Dar lucrurile iau o întorsătură. 
Trădare. Iubire. Sacrificiu. 
O singură alegere schimbă tot, și nu putem face nimic în potriva acesteia.
Lucrurile se schimbă. 

Descrierea cărții

Daemon Black este  unic. 
Când s-a hotărât să-și dovedească sentimentele pentru mine, a făcut-o într-un mod foarte serios. N-o să mă mai îndoiesc niciodată în el, iar acum, că am trecut de momentele dificile, ei bine... e multă combustie spontană între noi! 

Dar nici măcar el nu poate să-și protejeze familia de pericolul de a încerca eliberarea celor dragi. 
După  tot ce s-a întâmplat, eu nu mai sunt aceeași Katy. Sunt cu totul alta....Și nu prea știu ce o să însemne asta până la urmă. Când fiecare pas pe care îl facem pentru a descoperi adevărul ne aduce mai aproape de organizația secretă responsabilă pentru torturarea și testarea hibrizilor, îmi dau seama cât de uriașe sunt capacitățile mele. Amintirile celor morți încă dăinuie, ajutorul vine din cel mai improbabil loc, iar prietenii vor deveni cei mai nemiloși dușmani -- dar noi nu vom da înapoi. Chiar dacă rezultatul ne va spulbera pentru totdeauna lumea. 

Împreună suntem mai puternici.... și ei știu asta. 

Citate care te fac să vrei să cumperi cartea 

"Oh dear God and baby Jesus in the manger, my eyes!' Dee shrieked. 'My eyes!."

"You haven't been smiling much. I missed it, so I decided to reward you for doing it.' 
'Reward me?' I laughed. 'God, only you would think kissing someone is reward.' 
'You know it is. My lips change lives, baby." 

"You and that damn pen.' 
'You love it."

"Dawson shifted, dropping his head into his hand. 'Do you ever stop talking?' 
'When I'm sleeping.' Blake replied.
'And when you're dead.' Daemon threw back. 'You'll stop talking when you're dead.' 
Blake's lips thinned. 'Point taken."

Comentarii

Postări populare