Recenzie: Orașul de Cenușă (TMI 2)

Orașul de Cenușă 

"Fate is never fair." 
După ce Cassandra ne-a vrăjit cu Orașul Oaselor, a publicat și cea de a doua carte din seria Instrumente Mortale. Nici de data  asta, Cassandra, Nu ne-a dezamăgit. La fel ca Orașul Oaselor, și Orașul de Cenușă este captivant și plină cu surprize.
Cassandra este renumită pentru cărțile ei despre Vânătorii de umbre și repudiați. Ea este una dintre puținele autoare care poate să scrie 13 cărți despre aceași temă, cu aproape aceași personaje dar tot să captiveze cititorul. 

Orașul de Cenușă este perfectă, captivantă și nemaipomenită. Este plină cu acțiune dar apar și momente haioase.
Cartea continuă cu Clary, încercând să o găsească pe mama ei dar încercând să-și primească înapoi, viața fără demoni și creaturi nemaivăzute. Dar toți știm că nu mai poate să dea înapoi. Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat iar trecutul nu poate fi rescris. 
În timp ce Clary vrea să stea departe de Insitut și mai ales de Jace, băiatul care se presupune a fi fratele lui. Jace este acuzat de Conclav. Conclavul crede că acesta l-a ajutat pe Valentine și vor să îl facă să plătească. Apar și personaje noi, ca de exemplu, părinții lui Alec și Izzy, și fratele lor mai mic, Max.  Și cum să uităm de persoana pe care am înjurat-o de atâtea ori? Apare și Inchizitoarea Herondale iar lucrurile acum o să se schimbe
Jace este pus afară din Institut de mama lui vitregă. iar acesta începe să ia numai alegeti proaste. Inchizitoarea apare iar el se întoarce în insitut și reușeștă să o enerveze. El este trimis în închisoarea din Orașul Oaselor iar Clary încearcă să găsească un mod să-l salveze. 
Dar multe lucruri se pot întâmpla când două persoane petrec mult timp singuri, chiar dacă cei doi sunt prieteni cei mai buni. clary petrecându-și timpul cu Simon, și încercând să-l uite pe Jace,  îi dă băiatului speranțe false iar din cauza aceasta, Simon va plătii cu viața lui. 
Valentine, Valentine , Valentine. Nu credeți că a plecat, nu? Acesta revine și omoară  Frații Tăcuți  și fură al doilea Instrument mortal, iar în concluzie, Conclavul îl pedepsește pe Jace. 
Multe lucruri se întâmplă și totul duce la luptă. După prietenii false, promisiuni false și iubiri destrămate, Jace și Clary o să fie în stare să scape ? 
Răspunsul se află în carte.

Cartea acesta este superbă, captivantă și magică. Te capturează și nu te mai lasă să părăsești lumea Nefilimilor și al Repudiaților. Dacă ești în căutare de seria perfectă, ai găsit-o deja. Chiar merită și nu vei regreta. 

Descrierea Cărții

Clary Fray nu-și dorește decât ca viața ei să revină la normal. Dar ce înseamnă normal când ești vânător de umbre, spintecător de demoni, mama ta se află într-o comă indusă prin magie și poți vedea deodată vârcolaci, vampiri și spiriteale naturii? Lui Clary i-ar plăcea să petreacă mai mult timp cu prietenul ei cel mai bun, Simon. Dar vânătorii de umbre nu-i dau pace --- mai ales frumosul și enervantul său frate recent regăsit, Jace. Iar singura ei șansă de a-și ajuta mama este să-l urmărească pe sălbaticul vânător de umbre Valentine, care este probabil smintit, cu siguranță malefic -- să fie acesta chiar tatăl ei? Când și cel de-al doilea Instrument mortal este furat, înspăimântătoarea Inchizitoare îl suspectează pe Jace. 

Dar este oare Jace gata să-și trădeze prietenii și să-și încalce principiile pentru a-și ajuta tatăl? 

Citate care te fac să vrei să cumperi cartea 

"Growing up happens when you start having things you look back on and wish you could change." 

"Hate is nothing when weighed against survival." 

"I get the feeling." Alec said and smiled, 'She hasn't forgiven me for betraying you, as she sees it"
'Good girl,' said Jace with appreciation. 
'I didn't betray you, idiot.'
'It's the thought that counts.'"

"I've heared the word fear. I simply choose to believe it doesn't apply to me." 

Comentarii

Postări populare