Recenzie: Orașul Oaselor- Seria Instrumente Mortale

Orașul Oaselor (Instrumente Mortale)

Prea mult întuneric ar putea ucide, însă multă lumină ar putea orbii.

Instrumentele Mortale este seria despre care nu există că n-ai auzit. Este una dintre cele mai celebre serii Best-Seller și are foarte multe cărți spinoff. Toți am auzit de Intrumentele Mortale, Dispozitive Infernale, Cronicile Bane, The Shadowhunters Codex, Tales From the Shadowhunters Academy și mai nou, de Doamna de la Miezul Nopții. Adevărat că Cassandra a creat o lume unică iar lumea asta, este una în care merită să trăiești. 

Primul volum pe care l-a publicat Cassandra, a fost Orașul Oaselor și cu acest volum am început călătoria noastră în lumea Nefilimilor și al Demonilor. Vânătorii de umbre sunt ceva nou și fascinant care deja fac cartea interesantă, și atunci, acolo e Jace. Ca în orice serie, exisă un băiat arogant care fură inima fetei, păi, aici totuși este un pic diferit. În timp ce în alte cărți protagoniștii află că au același puteri sau că s-au întâlnit deja, în Orașul Oaselor, Clary și Jace află, că sunt frați. (Nu dau mai multe spoilere, despre această informație o să mai scriu în celălalte recenzii).
Să începem cu începutul. Cartea începe cu Clary, o adolescentă de 15 ani care merge la o petrecere unde este martorul unei crime pe care nu l-a văzut nimeni altcineva. Ea începe să deseneze din ce în ce-n mai mult un simbol necunoscut, mai bine zis, a crezut că este necunoscut. Ea și chiar și prietenul lui cel mai bun, Simon, încep să creadă că a înnebunit în timp ce adevărul este mult mai complicat. Din senin, într-o zi primește un apel de la mama ei care este răpită de oameni necunoscuți. Ajungând acasă, Clary este întampinată de o creatură ne mai văzută, un demon. Înainte de a ajunge acasă, a fost cu unul dintre ”Asasinii” care a comis crima, Jace, iar acesta urmărește fata știind că ceva nu este în regulă. El o salvează și o duce la Institut unde îi explică tot. Clary leșină, deoarece unul dintre demonii care i-au urmărit, a mușcat-o iar veninul s-a răspândit. Jace, neștiind ce să facă, folosește o pecetă vindecătore pe fată, iar acesta este momentul când, ei își dau seama că Clary, nu este un mundan (om). Împreună cu ceilalți vânători de umbre din Institut, Izzy și Alec, ei încep să o caute pe mama lui Clary și Pocalul Mortal, care  oarecum are o legătură cu răpirea mamei sale. 
Lupte, Miste, Dragoste, ce ne mai trebuie pentru o carte perfectă? Nimic. 
Cartea aceatsa te face să te uiți la lume într-un alt mod, te pune pe gânduri și te răpește. Te duce într-o lume nouă. Seria acesta este una dintre puținele care pot captiva omul cu adevărat și tot ce pot spune este: Cumpără toată seria, nu vei regreta. 
Apropo, după carte a fost facută și un film care are același nume și și un serial, Shadowhunters,  cărei al doilea sezon va apărea în ianuarie. 

Descrierea Cărții.

În timp ce se îndreaptă spre clubul Pandemonium din New York, Clary Fray nu bănuiește că va fi martoră la o crimă.Și mai ales la o crimă comisă de trei adolescenți care au pe brațe tatuaje bizare și mânuiesc arme neobișnuite.
Aceasta este prima dată când Clary întâlnește vânătorii de umbre, războinici porniți să ucidă demonii de pe Pământ și să mențină controlul asupra vampirilor și vârcolacilor. Cu această ocazie, îl cunoaște și pe Jace, un tip superb cu plete aurii. Clary este atrasă în lumea lui după ce mama ei dispare în chip misterios și ea însăși este atacată de un demon. 
Dar de ce ar fi demonii interesați de o mundană oarecare, cum este ea? 
Și cum de s-a trezit Clary dintr-odată că are darul Vederii? 
Vânătorii de Umbre sunt gata să afle. 





Citate care te fac să vrei să citești cartea 

”Ăsta este momentul în care tu începi să-ți rupi tricoul în fâșii cu care să-mi bandajezi rana?
Dacă vroiai să mă dezbrac, trebuia doar să mi-o ceri.” 
“Have you fallen in love with the wrong person yet?'
Jace said, "Unfortunately, Lady of the Haven, my one true love remains myself."
..."At least," she said, "you don't have to worry about rejection, Jace Wayland."
"Not necessarily. I turn myself down occasionally, just to keep it interesting.” 
“It means 'Shadowhunters: Looking Better in Black Than the Widows of our Enemies Since 1234'.”
“The boy never cried again, and he never forgot what he'd learned: that to love is to destroy, and that to be loved is to be the one destroyed.” 

Comentarii

Postări populare