Recenzie: The Evolution of Mara Dyer (Mara Dyer 2.)

The Evolution of Mara Dyer 

"You will love him to ruins."
După ce prima carte din seria Mara Dyer ne-a fascinat, a doua carte ne distruge. Scriitoarea ne ține inimile în mână și după aia ni le frământă. Cu un singur capitol, cu o singuă pagine, cu o singură propoziție ne distruge. Și știți ce e culmea? Chiar dacă cartea ne distruge emoțional și sunt momente când ne vine să înjurăm, tot nu o putem pune jos deoarece e fascinantă și perfectă. Mulți ar crede că trăsăturile enumerate sunt defecte, dar realitatea este că ele fac cartea perfectă. 
Dacă credeai că Mara Dyer. Începutul este greu de înțeles sau că nu poți prezice acolo ce se va întâmpla, atunci cu siguranță nu ești gata pentru Mara Dyer.Transformarea. 
Cartea aceasta m-a făcut să înnebunesc oarecum, dar perfecțiuna ei m-a capturat, chiar dacă de multe ori simțeam că gata, o pun jos deoarece nu mai pot rezista, mă distruge. Adevărul este că cartea aceasta, seria aceasta ne dă șansa să ne uităm la lume într-un mod diferit. Schimbările nu sunt mereu neplăcute.
Chiar dacă cartea aceasta schimbă omul, o recomand din tot sufletul dar vă avertizez acum; Sfârșitul e ditrugător. După o vreme și tu începi să te întrebi: Ce este adevărat și ce este o halucinație? Faptul că Michelle ne-a putut băga în ceață, arată că ea chiar e o autoarea extraordinară și merită să fie un New York Times BestSeller Author. 
Azi am terminat toată trilogia și simțeam că trebuie să vorbesc cu cineva despre ce s-a întâmplat dar atunci am realizat că, pentru Mara Dyer, Transformarea n-am scris încă o recenzie deci am decis ca mai întâi, să scriu recenzia și după aia să scriu recenzia și la The Retribution of Mara Dyer. 

Prima carte se termină cu Mara ajungând în spital, mai bine zis î asylum (please, don t kill me because I called that place an asylum but it really is).... Da, câteodată mă apucă să vorbesc în engleză. Oricum, Mara ajunge în locul acela îngrozitor sau nu știu cum să o descriu. Adevărul este, călocul acela nu este nimic lângă Horizons. 
A doua carte continuă cu Mara fiind în spital și familia ei vizitând-o și explicândui ce s-a întâmplat. Mama ei, ca de obicei. nu o ascultă și crede că este o lunatică...... De multe ori mi-a venit să o strâng de gât și să îi țip și eu în ureche că Mara nu minte și lucruri de genul, dar n-am avut șansa. 
Oricum, Sunt sigură că deja vă întrebați: Și Noah?!?!??!? Liniștițivă că n-a plecat nicăieri. Noah fiind Noah, găsește o cale să o scoată pe Mara din spital dar cu asta, nu prea rezolvă nimic. Jude tot e în urma fetei și încearcă să o scoată din sărite, să facă familia ei să creadă că ea chiar e nebună.. În timp, mama Marei nu reunță la faptul că fata ar trebuii să primească ajutor de la specialiști și așa Mara devine o parte din programul organizat la Horizons, un spital pentru nebuni (scuze pentru cuvintele alese dar acesta este adevărul). Mara merge acolo la "școală" și este amenințată de una dintre pacienți, Phoebe, care chiar este nebună. 

Noah nu o lasă pe Mara singură și continuă investigarea. Încearcă să o ajute și să afle unde este Noah și când va ataca. Dar nici el nu poate fi mereu lângă ea. 
O noapte poate schimba totul, o alegere proastă, o minciună nevinovată și nimic nu e cum a fost. 
Nimeni nu poate fugii pentru tot deauna de demonii ei. 
Ce se va întâmpla după ce toți își pierd încrederea în Mara? O să renunțe sau cineva o să aducă lumină în propriul ei întuneric? 
Într-un mod puteți afla. 
Mara Dyer. Transformarea.

Descrierea cărții 

Adevarul despre abilitatile periculoase si misterioase ale Marei Dyer continua sa iasa la iveala! Mara Dyer a crezut ca poate fugi de trecut. Dar nu poate. A crezut ca problemele sunt doar in mintea ei. Dar nu sunt. Nu-si imagina ca, dupa tot ce s-a intamplat, baiatul pe care-l iubeste inca ascunde niste secrete. S-a inselat. Povestea ei merge mai departe, iar alegerile pe care va trebui sa le faca sunt teribil de grele.  Spre ce se indreapta Mara Dyer de data aceasta?

Citate care te fac să citești cartea 

"I'm too selfish to leave you." I said 
Noah pulled back so I could see his smile. "I'm too selfish to let you."

"You will love him to ruins"

"You're mistaking bitter animosity for heartfelt affection." 

"This was the boy I loved. A little bit messy. A little bit ruined. A beautiful disaster. Just like me."

"We are far too screwed up for God damned love triangle."

"Healer and destroyer. Noon and Midnight."


Comentarii

Postări populare