Recenzie: The Retribution of Mara Dyer (Mara Dyer 3)

The Retribution of Mara Dyer 

"I didn't know whether I should believe him, but I did know that I wanted to."
Știți că sunt cărți despre care  oamenii spun  că după ce le termin, nu mai pot să se uită la lucruri în același fel? Că cartea le schimbă? Păi, să știți că asta s-a întâmplat cu mine după ce am terminat cartea The Retribution of Mara Dyer. 
Acum 3 ore am terminat-o și tot nu pot să cred că s-a terminat.... Cartea în sine m-a distrus (și faptul că am așteptat pentru ea o lună întreagă). Scriitoarei chiar îi place să ne scoate din sărite. 300 de pagini! 300 de pagini de tortură care ne pun pe gânduri. 300 de pagini care ne fac să ne întrebăm ; Unde e Noah și ce s-a întâmplat?  Știți bine că a 2-a carte, Mara Dyer. Transformarea. se termină cu Mara trezindu-se într-o cameră de spital cu Kells lângă ea. Aceasta o informează că Noah a murit și cu asta, ne omoară și pe noi, cititorii. 
După ce am terminat a 2 a carte, aproape că am aruncat cartea de perete. (cred că nu sunt singura). Cum poți să lași fanii să aștepte? Să fie pe gânduri? Să îi distrugi? 
Cu o singură propoziție, e în stare să distrugă imaginea din capul cititorului. Culmea e, că acest fapt o face o scriitoare extraordinară. Faptul că nu putem prezice ce se va întâmpla, o face o scriitoare talentată și nemaipomenit. 
The Retribution of Mara Dyer, este încă un motiv pentru care Michelle merită să fie un New York Times BestSeller author. 
Adevărat că am înjurat din nou mult din cauza ei, și că m-a pus de foarte multe ori pe gânduri. Erau momente când chiar mă întrebam: Noah este încă în viață sau Kells chiar spune adevărul? Știu.... cum aș putea crede ceva ce iese din gura lui Kells? 
Dar faptul că, cartea e foarte bine scrisă, detaliată, Michelle chiar face cititorul să creadă că Kells (psihopata aia), spune adevărul. 
Ca toată seria, și această carte m-a captivat. Era ca și cum cartea s-ar fi lipit de mâinile mele. Nu am putut să o pun jos. Toată ziua citeam: în timp ce mâncam, în loc să-mi fac temele, în timpul orelor. Nu mă interesa ce se petrece în jurul meu, trebuia să aflu ce este cu Noah, unde este și de ce nu o caută pe Mara. 
Răspunsul nu m-a prea socat dar când am aflat cine a dat bani lui Kells, aproape am căzut de pe pat. Michelle ne surprinde de multe ori, iar în această carte, fiecare capitol este o surpriză. 
Ca și în Mara Dyer. Transformarea, Mara și aici are viziuni-amintiri din viața bunicii sale iar faptul că Michelle a scris aceste amintiri, lămurește multe lucruri. Amintirile bunicii lui Mara, ne dă multe răspunsuri pentru întrebările despre care am crezut că nu o să primim răspunsuri. Aflăm cine este tatăl mamei lui Mara (aka bunicul lui Mara), ce are de aface Lukumi cu Mara și cu Noah, ce s-a îtâmplat la Horizons înainte de Mara și Noah. 
Multe întrebări primesc răspuns dar finalul tot ne lasă cu multe întrebări. Dar acum, ar trebuii să va povestesc, ce se întâmpla mai exact. 
Deci, cartea continuă cu Mara trezindu-se într-o cameră cu oglinzi iar reflexia ei începe să vorbească cu ea, dar adevărul este că ea începe să discute cu conștiința ei. Descoperă că Kells a făcut multe experimente pe ea și se gândește la o cale de scăpare. Multe lucruri se întâmpla dar Mara scapă împreună cu Stella și Jamie. (Stella și Jamie au un rol foarte important în volumul acesta, ei doi o ajută pe Mara foarte mult). Dar acum vine ceva la care nu vă așteptați. Puneți-vă pe scaun. 
Știți cine i-a ajutat pe cei 3 să scape? Nu altul de cât psihopatul cu dublă personalitate care răspunde și la numele Jude. Ce supriză neplăcută. 
După ce cei 3 scapă, ei merg înapoi în Miami și își iau rămas bun. Jamie folosindu-și puterea, îi face pe părinți să creadă că cei 3 pleacă intr-o excursie organizată de Horizons în timp ce ei, pleacă la New York să afle cine a ajutat-o pe Kells și unde este Noah. Ajungând la New York, Mara observă că Lukumi îi urmărește iar nu dupămult timp, subconștientul lui Mara, o informează că cei de la Horizons, mai bine zis Kells, a pus ceva în ea, ceva care nu o lasă să își folosească puterea, dar în același timp, o omoară. 
Ea încercând să scoate cele două capsule, aproape se sinucide dar Stella o salvează. Nebunie, nu? 
Dar să nu menționez cu cine se întâlnesc la New York și află că și aceas persoană investigează despre Kells și Horizons? Nu altul de cât fratele lui Mara, Daniel. 
Mara îi povestește tot și acesta îi ajută dar mai mult nu vă spun.... 
Noah este în viață sau Kells a spus adevărul? Mara poate fi salvată sau a dansat prea mult cu demonii ei? Ultimul sacrificiu este adus? Moartea o va captura pe Mara sau găsește o cale să scape de mâinile morții? 
Totul este posibil. A venit timpul să-ți iei rămas bun.

Dar eu tot mai am întrebări: Noah și Mara o să se mărite? Ce s-a întâmplat cu Stella? Daniel și Stella o să fie împreună? Noah și Mara o să aibă un happy ending? Tatăl lui Noah o să îi mai deranjeze? Părinții Marei o să afle ce s-a întâmplat la Horizons? Mara o să publice cartea? Care este numele ei adevărat? CARE ESTE NUMELE ADEVĂRAT AL LUI NOAH? Kells de ce nu a făcut experimente pe fete? De ce numai pe gemeni băieți? 
Multe întrebări și nici un răspuns....  

Descrierea cărții

Deoarece, carte încă n-a fost tradusă, vă scriu descrierea în engleză. 

Mara Dyer had no idea that it would end like this. She desperately wants to believe that there's more to the lies she's been told and doesn't stop to think about where her quest for the truth might lead. 
She never gave much thought before to how far she would go for vengeance, but with loyalties betrayed, guilt and innocence tangle, and when fate and chance collide it seems that time for retribution has arrived. 

Citate care te fac să vrei să cumperi cartea 

"This is a love story. Twisted and messy. Flawed and screwed up. But it's ours. It's us. I don't know how our story will end, but I know how it will start. I pick up my pen and begin to write. 
My name is not Mara Dyer but my lawyer told me I had to choose something."

"So where were you? 
He moves the shopping bag farther behind him. 'Oh, hookers, blow, the usual.'
'Why do I even love you?'
'Because I come bearing gifts,' Noah says ,and withdraws the thing from the bag with flourish. A sketchbook. " 

"They flutter open---- she's still here, still her. 'I need to hear you' she begs.in that voice, and I can't refuse her not anything, not now, not ever. But the words that come aren't enough for this. For her. So I speak in a language she doesn't know. 
Je t'aime. Aujourd'hui. Ce soir. Demain. Pour toujours. Si je vivais mille ans, je t'appartiendrais pour tous. Si je vivais mille vies, je te ferais mienne dans chacune d'elles. 

I love you. Today. Tonight. Tomorrow. Forever. If I were to live a thousand years, I would belong to you for all of them. If I were to live a thousand lives, I would want to make you mine in each one." 



Comentarii

Postări populare