Recenzie: The Summer I turned Pretty (Summer 1)

The Summer I Turned Pretty

"Moments, when lost, can't be found again. They're just gone."
Nu cred că e nevoie să o prezint pe Jenny Han. Cu romanul ei Tuturor băieților pe care i-am iubit a devint cunoscută și în România, dar puțini dintre voi știu că seria aceea, nu este prima ei serie de succes. Înainte de Lara Jean, a fost Belly, fata de 16 ani, indecisă și încăpățânată, protagonista serie Summer. 
Seria Summer este alcătuită din trei cărți: The Summer I Turned Pretty, It's not summer Without you , We'll always have Summer. Seria este foarte captivantă și drăguță, prezintă o  față diferită a dragostie și te duce într-o lume nu prea îndepărtată. 
Eu am cumpărat Colecția pe Okian, deoarece în română încă n-a fost tradusă. 

În carte este vorba despre o fată alintată Belly, care își petrece toată vara la casa. de lângă mare cu mama și fratele ei și prietena cea mai bună a mamei sale, împreună cu cei doi fii ai ei. De când era mică, chiar înainte să se naște, deja își petrecea vara la casa de lângă mare. Multe amintiri o leagă de casa aceea, dar ce se întâmplă când persoana care face vara așa de specială, este bolnavă? 
Belly de când își aduce aminte, îl iubește pe Conrad, fratele mai mare al lui Jeremiah,  dar totuși, primul ei sărut a fost cu Jeremiah. S-a mai întâmplat cu voi să vă placă  doi frați și să nu puteți alege? Cu Belly s-a întâmplat, dar oare ce se va îmâpla când cei doi băieți o observă? 

Ca în fiecare an, Belly împreună cu fratele și mama ei, se întorc la casa de lângă mare, să-și petreacă vara acolo. Dar anul acesta ceva este diferit. Cei doi băieți cu care și-a petrecut copilăria, în sfârșit o observă, iar lucrurile se schimbă. 
Belly îl iubește pe Conrad, dar Conrad este distant și misterios. Iar Jeremiah, Jeremiah o iubește de multă vreme, dar iubirea ei pentru fratele lui mai mare, o orbește,și nu observă că Jeremiah este cel care a fost lângă ea mereu. 
Cei trei se joacă toată vara, până când Belly află că Susannah, mama celor doi băieți și singura persoană care o înțelegea cu adevărat, este bolnavă. Susannah a fost diagnostizată din nou cu cancer, dar de data aceasta, se pare că boala este mai puternică. O dată a reușit să iasă campioană dar de data aceasta, lucrurile merg diferit. 
Belly încearcă să-îi dea Susannei cea mai frumoasă vară de până acum, dar nici ea nu are puterea să aleagă pe cine iubește. 
Jeremiah o vrea, dar nu îi spune. Conrad este distant dar oare ce ascunde? Iar băiatul nou, chiar este destul de bun pentru Belly? De data aceasta, Belly este nevoită să aleagă, sau poate scapă? Nimic nu este sigur. 

Aceasta carte prezintă o iubire de vară, despre care visăm noi toți. Este palpitantă și drăguță și chiar merită citită. 

Descrierea cărții

She has only ever loved two boys... 
Isabel spends every summer at the beach. But this summer is different, because this year two brothers will notice her for the first time. 

Conrad- unavailable, aloof- who she's been in love with forever. 
Jeremiah- friendly, relaxed-- the only one who's ever really paid her any attention. 

From first kisses to first loves, seasons pass, promises are made and hearts are broken. 
Now Isabel must make the most difficult decisio of all. 

Citatea care te fac să vrei să citești cartea 

"It's the imperfection that makes things beautiful." 

"In the dark, you can feel really close to a person.You can say whatever you want." 

"Would you rather live one perfect day over and over or live your life with no perfect days just decent ones?" 

"When you walk on the beach at night, you can say things you can't say in real life." 

"I wondered if this was the way old crushes died, with a whimper, slowly and then , just like that --- gone." 


Comentarii

Postări populare