Recenzie: Opposition (Lux 5.0)

Opposition (Ultima carte din seria Lux de Jennifer L. Armentrout)

"It's not like I'm going to run up and hug him.'
His expression turned bland. 'I would sure hope not. I might get jealous."

Sunt niște cărți care nu te distrug dacă se termină, dar sunt niște serii care te lasă în bucăți după  ultima propoziție..... Seria Mara Dyer, m-a distrus. Seria Lux m-a distrus. Încă  câte serii o să mă distrguă până când o să devin imună? Nu știu, dar oarecum nu vreau să devin imună la distrugerea din cauza finalului.... Sentimentul pe care-l simt după final, mă face să realizezi că seria chiar mi-a plăcut și că chiar am meritat, că a fost genială. 
Alte cuvinte nu pot descrie seria Lux. Poate nici nu sunt cuvinte care ar putea descrie perect, cum m-am simțit citind această serie. Chiar nu sunt, deoarece am simțit atâtea sentimente pe parcursul acestei adventuri. Chiar m-am mirat că o carte care conține extratereștrii, mă poate fascina așa de mult. 
Dar un lucru e sigur: Nu regret nici o propoziție, nici un minut, nici un bănuț, deoarece seria aceasta este perfecțiunea în sine. 
Cartea este plină cu suspans, Jennifer schimbă totul cu o singură pagină. Erau momente când spuneam că: Gata, nu se mai poate schimba nimic, și BUM, Jennifer a schimbat totul. Suspansul chiar nu este lipsit din acest volum. 
E adevărat că Opposition încă nu s-a tradus în limba română, teoretic în anul acesta prin vară o să se traducă dar eu n-am putut să aștept până atunci. Cartea a 4a s-a terminat cu un lucru neașteptat: Luxenii au venit pe pământ iar Daemon acum are de ales între Katy și rasa lui.
Mulți se întrebau: Oare ce o să aleagă? Sigur o să aleagă pe Katy, e iubirea lui, au spus mulți la început dar câteva fapte ale lui Daemon, ne pun pe gânduri. 
După Origin, mulți s-au întrebat oare ce se întâmplă cu Dee? De ce se comportă în halul acesta? Lucrurile o iau razna acum că luxenii au ajuns pe Pământ, și vă pot spune că n-au venit cu gânduri de pace. 
Scopul lor este să îi distrugă pe oamenii și să preia Pământul... Și noi credeam că Arumii sunt malefici.... Daemon și Dee pleacă cu luxenii, iar Dawson merge cu ei, lăsând-o pe Bethany singură cu Katy, Luc și Archer. Dar Bethany se simte din ce în ce mai rău iar Kat și Archer trebuie să îi facă rost de medicamente, dar cine se aștepta că Luxenii ar ataca un Supermarket? Și cine credea că Daemon și Dawson o să fie acolo? Tot ce am crezut până acum, este dat peste cap. 
Katy este luată și luxenii se întreabă ce este ea și cum a devenit ce este acum. Dar faptul că Daemon se comportă ca și cum ei doi n-ar fi măritați, o distruge total. Iar imaginea pe care o vede în față cu Daemon și cu femeia aceia luxen, o face să explodeze.
Înfruntarea dintre cele 2 fete este deneocolit, și știți cum reacționează Daemon? Doamne, el mai și râde că 2 fete se bat pentru el. Dar din fericire încă el este normal, numai încearcă să-și salveze familia, păcălind luxenii nou veniți, dar acest lucru nu se poate spune și despre Dee. Fata este manipulată de ceilalți din rasa ei și nu știe ce să facă. Lucrurile devin din ce în ce mai complicate, și lupta se aproprie. 
 Oare Daemon și Katy o să supraviețuiască or relația lor este deja moartă? Ce se întâmplă când un Baby Origin este pe drum dar o luptă între omenire și luxeni se aproprie? Ce se va întâmpla în ultima carte din serie?
Descrierea cărții 

Katy knows the world changed the night the Luxen came. 

She can't believe Daemon welcomed his race or stood by as his kind threatened to obliterate every last human and hybrid on Earth. But the lines between good and bad have blurred, and love has become an emotion that could destroy her --could destroy tem all. 
Daemon will do anything to save those he loves, even if it means betrayal. 

They must team with an unlikely enemy if there is any chance of surviving the invasion. But when it quickly becomes impossible to tell friend from foe, and the world is crumbling around them, they may lose everything-- even what they cherish most-- to ensure the survival o their friends.... and mankind. 

War has come to Earth. And no matter the outcome, the future will never be the same for those left standing. 

Citate care te fac să vrei să cumperi cartea

"We could really use the Avengers right about now.' 
'Screw that. We need Loki,' Daemon retorted. 
General Eaton arched a brow. 'Well, unfortunately, the Marvel Universe isn't real, so..."

"I forced myself to stop thinking about Daemon, about anything I didn't want to share with Archer, which was pretty much everything right now." 

"What the hell, man?' Dawson exploded, hands flying up. 'I was on lever sixty-nine of Candy Crush, you bastard. Do you know how hard that----?" 

"Hell, I' keep her in Bubble Wrap if it weren't so damn creepy and also inconvenient, considering I had a terrible habit of obsessively popping the damn things until not a single bubble  was left."

Comentarii

Postări populare