Recenzie: Orașul de Sticlă (TMI 3)

The Mortals Instruments: City of Glass 

"I love you, and I will love you until I die, and if there is life after that, I will love you then." 
Am înnebunit? Da. Am râs? Da. Am avut o cădere nervoasă? Da. Aproape am plâns? DA. 
Aceasta nu este primul articol despre Instrumentele Mortale, și nici ultima. Dacă ați citit recenziile de până acum, știți că ador cărțile Cassandrei și că nu mi-e frică să-mi exprim opinia, iar acest lucru nici în anul nou nu s-a schimbat. 
În 31 am terminat cartea, toată ziua am citit pentru că a trebuit să o termin, nu exista ca eu să trec în anul nou cu Orașul de Sticlă necitită până la capăt, și trebuie să recunosc că am făcut bine. 
Primele 2 cărți conțineau acțiune și suspans, iar acest lucru nu s-a schimbat nici în a 3-a carte, dar totuși această carte e mai bună. Oarecum, m-a ținut într-un suspans mai mare și de la pagina 200, nu am mai putut să o pun jos, cu războiul început și cu toată drama. Cassandra chiar știe cum să îi captureze pe cititori, trebuie să recunoaștem. 
Până acum, accentul a fost  pe Clary încercând să descopere cine e ea cu adevărat, iar în cartea aceasta, ea descoperă, care este destinul ei, cine este ea. Multe lucruri se schimbă, trebuie să recunoaștem, iar un război își ia începutul, dar am o presimțire că acesta, nu e cel mai mare război din toate cele 6 cărți. Cine știe ce ne așteaptă în Orașul Focului Ceresc.
Familia Lightwood decide să o ia pe Clary cu ei, pe drumul spre Idris, în  Alicante,capitala și orașul vânătorilor de umbre, dar Jace nu este de acord. El încearcă totul ca să o țină departe pe Clary, iar acest lucrur duce la faptul că Maddie este ucisă de repudiați, iar Simon este dus cu Familia  Lightwood în Alicante. Dar să fim serioși, cine crede că Clary o să stea acasă, liniștită, fără să încerce să ajungă cumva în capitala Idrisului? NIMENI. 
Ea crează un portal și ajunge în Idris, dar Luke nu o lasă singură. Chiar în ultimele secunde,el descoperă ce are de gând să facă, și o urmărește.Dacă n-ar fi făcut-o, putem spune cu seriozitate că Clary ar fi murit. 
Ei doi cad în lakul Lyn, lacul din care îngele Raziel s-a înălțat cu mulți ani înainte, și unde i-a dat vânătorului de umbre, Jonathan, instrumentele mortale. 
Clary se îmbolnăvește, iar singura cale ca Luke să o salveze, este să intre în Alicante și să o ducă la sora lui, Amatis. Dar Conclacul are o regulă pentru tot. 
Între timp, Simon este dus în Citadela și interogat de noul inchizitor,Aldertree. Acesta îl aruncă în închisoare, unde Simon devine prieten cu Samuel, ca pe parcurs, se descoperă a fi cineva din trecutul Institutului. Oare cine este el cu adevărat? 
Clary îl vizitează pe Jace dar lucrurile nu merg cum ar trebuii, iar un personaj nou, Sebastian, începe să se atașeze prea mult de Clary. Oare ce o să  se întâmple? 
O să se  afle adevărul? Cine este Sebastian și ce vrea? Iar Samuel, de ce știe totul? Ce are de gând să facă Valentine, că are sabia și pocalul? 
Nimic nu este imposibil în Orașul de Sticlă. 

Descrierea cărții

Pentru a-și salva viața mamei sale, Clary trebuie să plece în Orașul de Sticlă, locul de origine al vânătorilor de umbre --- chiar dacă asta înseamnă să încalce Legea și să riște  moartea. Mai grav este că Jace se opune acestui plan, iar Simon este aruncat în închisoare de către vânătorii de umbre, care își au bănuielile lor cu privire la acest vampir imun la lumina soarelui. Din fericire, Clary își găsește un aliat --- în persoana misetriosului Sebastian, care nutrește o stranie atracție față de ea. Valentine își adună în acest timp o armată de demoni, der vor reuși oare locuitorii din Lumea de Jos și vânătorii de umbre să uite de vrajba dintre ei și să-și unească forțele pentru a o înfrânge?
Va putea Clary să-și folosească puterea pentru a-i ajuta săă se salveze --- indiferent de prețul pe care va trebui să-i plătească?

Citate care te fac să vrei să cumperi  cartea 

"The way he looked at you. I got it then. He loved you, and it was killing him.He won't get over you, Clary, he can't." 

"Waiting for a special occasion to kill me? Christmas is coming."

"Since I've met you, everything I've done has been in part because of you. I can't untie myself from you,Clary --- not my heart or my blookd or my mind or any part of me. And I don't want to." 

"You can only push the truth down so long, and then it bubbles back up." 

"Enough, both of you.' Clary said.'You can't be complete jerks to each other forever, you know.' 
Technically' said Simon 'I can"

"If you ever meet the man who could take advantage of Isabelle,you'll have to let me know. I'd like to shake his hand. Or run away from him very fast, I'm not sure which." 

Comentarii

Postări populare