Recenzie: Origin (Lux 4.0)

Origin-J.L.Armentrout

"O să dau foc lumii întregi ca s-o salvez."

Da Daemon, ai și făcut-o. După ce Opal s-a terminat cu o scenă care ne-a frânt inima și care ne-a făcut să plângem, Origin a continuat distrugerea, dar acum ceva este diferit. În sfârșit am primit și noi capitole din Puctul De Vedere al lui Daemon! 
Deci nu știți de cât timp am așteptat să citesc din punctul lui de vedere, căci lucrurile totuși sunt diferite când vine vorba de Daemon. 
Cartea aceasta este foarte diferită de restul seriei, bine nu este mai diferită de cât Opposition, Opposition este pe începutul listei, dar totuși ambele cărți sunt magnifice! Acum nu o să vă mai plângeți că nu este acțiune, căci acum lucrurile o iau razna total. 
Credeați că Luxenii și Hybrizii sunt înfricoșători sau ciudați? Nu știți ce vă așteaptă. 
Jennifer, Jennifer, Jennifer, de ce ne distrugi așa de tare? De ce trebuie să ne întristezi fiindcă nu o să găsim o persoană ca Daemon? De ce trebuie să ne faci așa ceva? 
Pregătiți  batistele și dicționarul cu înjurături, deoarece acum totul se va schimba. Lucruri la care nici nu ne așteptam, se vor întâmpla. Și în sfârșit, o să fie acțiune și într-un oraș mai cunoscut. Acest oraș fiind Las Vegas. 
Nu știu ce am cu Las Vegas, numai mi se pare așa mai extraordinar sau nu știu cum să descriu, că luxenii noștrii iubiți o să ajungă în orașul Casinourilor, și cine știe ce se va întâmpla acolo.
Cum toți ne-am așteptat, Daemon nu poate să stea pe loc și să bea o cafea, să citească o carte sau ceva de genul, el trebuie să facă ceva riscant cu care guvernul să-l prindă..... Dar măcar de data aceasta a avut un motiv bun. 
Deci în cartea aceasta chiar mi s-a frânt inima căci Daemon nu poate fi al meu, nu-l pot lua acasă și să-l păstrez.... Ar trebuii să se facă un site ca eBay numai cu personaje din cărți. Să-îi putem cumpăra și lucruri de genul. Eu nu m-aș supăra.
Și iar am trecut de la subiect.....  Deci, Luxenul nostru iubit decide să o salveze pe Katy, și îi cere ajutorul lui Luc, dar faza este că Blake tot nu a putut să iasă  din imaginea aceasta. 
Serios acum, când o dată păcălești omul, iar a doua oară din cauza ta iubita celui mai puternic luxen este luată din cauza ta, tu nu te gândești că ar trebuii să o ștergi? Nu, el rămâne cu cei de la MA.... Prost mai e și el (Scuze pentru limbaj, nu știu ce am azi, poate numai faptul că mâine e luni deja îmi distruge nervile). 
Deci, Luc îl ajută pe Daemon iar acesta ajunge la MA, dar între timp Kat deja este supusă unor analize. MA vrea să afle totul iar faptul că îl primesc și pe Daemon, îi face și mai fericiți, siguri pe sine. Se așteptau ca Daemon să încerce să evadeze, dar la ce urma să se întâmple, nimeni nu era pregătit. 
Daemon este pus să o vindece pe Kat după fiecare analiză/probă făcută de cei de la MA, iar probele acelea nu sunt cele mai plăcute. Daemon deja nu suportă să o vadă pe Kat suferind, și tot se gândește la ce ar putea face ca să o scoată de acolo. 
Dar cine credea că MA are un motiv anume pentru care îi ține captivați pe cei doi? Se pare că Luxenii și Hybrizii nu sunt singurii care au puteri ne mai văzute, o specie nouă este descoperită iar aceasta se numește Origin. Ei sunt copii unui luxen și un hybrid, și sunt mai puternici de cât vă puteți imagina. Și se pare că cei de la MA vor Origini noi. 
Oare ce se întâmplă când un origin decide să ajute un luxen și un hybrid? Poate am cunoscut deja un origin, numai nu am știut până acum? Și oare ce legătură are Vegas cu toate astea? 
Răspunsurile sunt în carte, și tot ce trebuie să faci este să o citești.

Descrierea cărții

Daemon ar face orice ca să o recapete pe Katy.
După raidul reușit, dar cu final dezastruos de la Mount Weather, Daemon se confruntă cu imposibilul. Katy a dispărut. A fost luată. Totul se reduce acum la găsirea ei. Trebuie Daemon să ditrugă pe oricine îi stă în cale? Imediat. E nevoie să ardă din temelii întreaga lume ca să o salveze pe Katy? Bucuros. Să expună în fața tuturor rasa extraterestră? Cu plăcere.
Tot ce poate ace Katy e să supraviețuiască.
Înconjurată de dușmani, singurul fel în care Katy poate rămâne în viață e să se adapteze. În definitiv, există lucruri în Daedalus care nu par chiar atât de nebunești, dar scopurile grupului sunt înfricoșătoare, iar adevărurile pe care le rostesc ei cu atât mai tulburătoare. Cine sunt de fapt tipii răi? Daedalus? Oamenii? Sau luxenii?
Împreună, pot înfrunta orice.
Dar cel mai periculos dușman fusese acolo mereu, iar când adevărurile sunt descoperite și minciunile date în vileag, de partea cui se vor găsi Daemon și Katy? Și vor mai fi vreodată împreună?

Citate care te fac să vrei să cumperi cartea 

"I want to marry you because I am in love with you, Kat. I will always be in love with you. That's not going to change today or two weeks from now. I will be just as in love with you in twenty years as I am today."

"I want a tears-worth of seconds and minutes with you. I want decade's worth o hours, so many that I can't add them up." 

"It couldn't be too late. I knew that. The fact that I was still alive was testament of that. Like Dee said, though, there were worse things than death." 

"Me and Katy look adorkable in extraterrestrial highway shirts. You would just look stupid. You can thank me later." 

"As close as you're riding me, man, I feel like  I need to take you out to dinner or something. At least, I should get your name.' He punched in a floornumber, smirking. 
'People call me Archer."

Comentarii

Postări populare