Recenzie: Lumina Iubirii de Jay Asher

Lumina Iubirii

"Sierra, It's Christmastime. Put a stupid mistletoe over his head and kiss him already!" 
Cartea aceasta este magnifică! Cred că este prima carte de Crăciun pe care am citit-o, dar trebuie să recunosc că nu regret nimic. Povestea este superbă, interesantă și frumoasă, și deja prevăd că o să recitesc această carte când bradul o să fie împodobit și luminile o să fie aprinse. 
Povestea este foarte dulce, și chiar că este interesantă. Aceasta nu este prima carte pe care o citesc de la Jay, prima a fost Cele 13 motive, și deja din cartea aceea mi-am dat seama că are mult talent, iar acum, după ce am terminat Lumina Iubirii, trebuie să recunosc că ar trebuii să fie mai cunoscut. Vreau să spun, el este unul dintre autorii aceia care au foarte mult talent și nu prea sunt cunoscuți, fapt care mă întristează destul de mult. 
Dar acum trecând înapoi la carte, eu spun să merită să o cumperi. Este diferită de restul cărților, povestea este chiar foarte interesantă, iar cartea chiar prezintă o poveste de dragoste la care visăm cu toții, aproape cu toții.
Iar acum, la fiecare carte îmi spun părerea despre personajul principal, masculin, și dacă a căpătat un loc pelista mea de Boys I want for Christmas, păi Caleb chiar este un drăguț, dulce și simpatic, și chiar a primit un loc pe listă dar nu pe susul listei. Sorry Caleb, chiar te plac dar Noah tot este preferatul meu. 
Pentru mine, cartea era o mare supriză. Eram obișnuită că personajul principal, băiatul, mereu este bogat și toți îl cunosc, îl plac, dar în cartea aceasta, lucrurile sunt diferite. Caleb nu este bogat dar inima lui mare ne face să ne îndrăgostim în el. Este așa de drăguț că îmi vine să-l iau acasă. *da. sunt normală*.
În carte este vorba despre o fată numită Sierra, cărei familii trăiește din cultivarea pomilor de Crăciun, lucru foarte interesant pentru mine. Ea are oarecum 2 vieți, una pe care o trăiește în Oregon în timpul anului, până la Ziua Recunoștinței și cealaltă, viața ei din California pe care o trăiește în timpul sărbătorilor. Eu sincer, m-aș bucura să am o viață ca a ei, să am oarecum 2 vieți. Ar fi foarte interesantă și oarecum ar fi o aventură.
Sierra și-a petrecut fiecare Crăciun în California, de când era mică, dar acum se pare că ultimul Crăciun a venit, și e timpul să-și ia rămas bun de la viața din California. Locul de desfacere din California nu mai aduce destui bani, iar familia Sierrei a decis, că ultimul an a venit. Dar Sierra n-a crezut niciodată, că anul acesta o să fie așa de diferit. Ea îl întâlnește pe Caleb, băiatul misterios care are un trecut întunecat.
Prietena Sierrei, Heather îi povestește că Caleb nu este un băiat nevinovat cum pare. Se spune că el și-a atacat sora cu un cuțit. Frumos, știu. 
Dar Sierra nu se lasă bătută, ea vrea să afle care este adevărul și să-l cunoască pe Caleb mai bine. Dar cine credea că băiatul o să își facă drum spre inima ei? Dar data de plecare se aproprie, iar Sierra nu mai știe ce să facă. Lucrurile o iau razna, dar Luminile Iubirii deja s-au aprins. 
Oare ce se va întâmpla cu cei 2 îndrăgostiți?

Descrierea cărții

Sierra vrea să înțeleagă.
Caleb speră să-și ispășească greșeala. 
Împreună, ar putea găsi dragostea adevărată dacă au curaj de a o accepta. 
Famili Sierrei trăiește din cultivarea pomilor de Crăciun undeva, în Oregon. În fiecare an însă, se mută în California pentru a-și vinde brazii. Așa că Sierra trăiește , practic, în două lumi, unde are două vieți diferite. Și în oricare din ele îi este, inevitabil, dor de cealaltă.
Până de acest Crăciun, când Sierra face cunoștință cu Caleb. Reputația lui Caleb nu e aceea a unui băiat model: cu ani în urmă a făcut o freșeală îngrozitoare pe care o tot ispășește de atunci. Sierra poate trece însă peste trecutul lui și se hotărește să îl ajute pentru a-și dobândi iertarea. 
Dar, atunci când se trezesc înconjurați de neînțelegere, dezaprobare și suspiciuni, Caleb și Sierra încep să se întrebe dacă, într-adevăr, așa cum se spune, dragostea chiar îți este de ajuns pentru a depăși orice obstacol. 

Citate care te fac să vrei să cumperi cartea 

"People think what they want. That's what I've had to accept." he says.
"I can fight it, but that's exhausting. I can feel hurt about it, but that's torture. Or I can decide it's their loss."
"I don't know how to fully enjoy any of these moments without wondering if it's the last."

"It's your heart. No one else gets a say in that."

"Why can't you go back to playing princess?" 
"I never played princess."
"Are you kidding?" he  says. "Whenever Heather's mom took the two of you to the parade, you wore your fanciest dress, pretending to be the Winter Queen." 
"Exactly!" I say. "Queen, not princess. You raised me better than that."

Comentarii

Postări populare