Recenzie Film: Pretty Little Liars

Pretty Little Liars 

Serialul numit Pretty Little Liars este una dintre cele mai cunocute seriale de dramă în America. Bazat pe seria de cărți cu același titlu, serialul acum este la ultimul ei sezon, acesta fiind sezonul 7. Timp de 7 ani, serialul a țint în suspans toată America, dar și fanii din restul lumii. Serialul având mult mister dar totuși fiind despre 4 fete adolescente, a atras repede atenția publicului, și a devenit cel mai vizionat serial pe canalul Freeform (fostul ABC Family). 
Ultimele 10 episoade din serial, apar în aprilie, iar fiecare epizod se va sfârșii cu o mare dezvăluire/demascare. 
Din cauza faptului că, încă n-am citit seria de cărți, nu vă pot compara cele 2, dar totuși vă pot spune părerea mea despre serial, vă pot spune ce sentimente am când vine vorba de ea, și așa mai departe. 
Pretty Little Liar este una dintre serialele mele favorite, fiind plină cu dramă și mister, câteodată acțiune și momente romantice. Personajele fiind adolescente, serialul m-a capturat și mai mult, oarecum m-am regăsit un pic în fiecare personaj. 
În serial, este vorba despre 4 fete, care se reîntâlnesc cu un an după ce prietena lor, Alison, dispare. Cele 4 fete, Hannah, Emily, Aria și Spencer nu prea țin legătura până ce nu se împlinește un an de la dispariția prietenei lor. 
Cele 4 fete încep să primească mesaje de la o persoană care se semnează drept A. 
Să luăm o mică pauză. Nu glumesc când spun că de 3 ani, DE 3 ANI,  de când am început serialul, tot nu am aflat cine dracu este A!!! *scuze pentru exprimare*. De fiecare dată, când credeam că știu cine este psihopatul acesta, s-a întâmplat ceva, a avut loc o întorsătură, lucrurile au luat-o razna, și Bam, Kinga nu a mai știut cine este A. 
Cred că deja i-am nominalizat pe toți din serial, că sunt A. Serios, chiar am crezut despre fiecare personaj că este A. Da sigur, mereu a venit un Original A, un Big A și acum un Uber A. Jur, dacă mai bagă un Hiper-Super-Mega A, merg în America și îi bat. Deja nu rezist psihic! Prea multă dramă *pe care o adooor* și mister. Serialul acesta, m-a terminat psihic dar m-a și ajutat, m-a distrus emoțional dar m-a făcut mai puternică, dar mai ales, m-a învâșat cum să mint. Because two can keep a secret if one of us is dead. Scuze, ador theme songul, și o cânt o groază de ori, și cred că aceasta este partea mea favorită. 
Înapoi la subiect, fiecare fată are un secret, un secret pe care numai Alison îl știa, iar acum, A îi amenință pe toate că o să le dezvăluie secretul. Cele 4 fete sunt nevoite să și le împărtășească secretele, și să se unească ca să afle cine este A. La început, toate cred că Alison este cea care îi amenință, dar când cadavrul ei este găsit la fosta ei casă, lucrurile se schimbă iar fetele deja nu știu cine se află în spatele măștii. 
Se nasc multe teorii, iar secretele din trecut vor ieși la iveală. Persoane din trecutul lor apar, și schimbă toată povestea, dar între timp, și persoane noi apar în orașul mic pe nume Rosewood. 
Acum, că în mare parte știți despre ce este vorba, nu vreau să vă dau prea multe detalii că atunci numai aș distruge suspansul, și chiar nu ar fi în regulă. Vă doresc ca și voi să trăiți în suspasnul acela în care am trăit eu în timp ce vizionam serialul, să vă bateți  capul în timp ce încercați să descoperiți cine se află în spatele hanoracului, și așa mai departe. Iar acum, o să încep să vă dau câteva informații despre personajele principale, cele 5 fete. 
Știu că am spus că grupul este format din 4 fete, dar Alison este a 5-a, ea fiind liderul grupului, cea care i-a făcut cunoștință restul fetelor. 
O să începu cu Hannah. Hannah este personajul meu principal din tot serialul. Ea era persoana pe care Alison arănit-o cel mai mult, dar care s-a transformat cel mai mult, adevenit cel mai puternic personaj din tot serialul. Ea este tipul acela de persoană, care face glume și râde, dar care în interior totuși suferă. Cred că a făcut cele mai multe lucruri pentru grup, ea a riscat cel mai mult și a și pierdut de câteva ori, dar de multe ori a ieșit ca câștigătoare. 
Ar face totul pentru persoanele importante pentru ea, și nu renunță la ce își pune în cap. 
La începutul serialului, Hannah era într-o relație cu Sean, dar lucrurile cu timpul s-au schimbat, și fata și-a dat seama că ei doi nu se potrivesc. Cu timp, Hannah îl întâlnește pe Caleb, în care se îndrăgostește, iar cei doi devin unul dintre EndGameuri. 
Eu cred că Hannah a fost cea care a suferit cel mai mult în serial. A pierdut multe, a riscat multe, și a și ajuns departe, iar fata răsfățată este deja a trecutului. 
La fel ca și Hannei, și Arieri îi place destul de mult moda, dar Aria deja este personajul mai artistic, pasionat de fotografie și literatură. 
După dispariția lui Alison, Aria se mută în Noua Zelandă cu familia ei, dar după un an se întoarce în orașul micuț plin cu secrete. După ce se întoarce, ea îl cunoaște pe Ezra, care se dovedește a fi noul ei profesor de literatură. Iar lucrurile se complică, A apare iar secretul celor doi acum este în pericol.
Sinceră să fiu, și Aria s-a schimbat destul de mult, toate personajele s-au schimbat destul de mult din cauza evenimentelor drastice. Aria era persoana aceia din grup care își ascundea cel mai bine sentimentele, și care chiar dacă era destul de micuță, a realizat multe. 
Aria și Specer erau duoul ideal, ele rezolvau multe *cazuri* îmrepună și au primit shipnameul de Sparia. Mi-au plăcut foarte mult scenele lor, aveau câteva scene foarte bune, și ambele au evoluat cu timpul. 
Spencer este capul grupului, ea provenind dintr-o familie bogată și fiind foarte isteață, pasionată de școală și fiind destul de matură în ciuda vârstei sale. 
Dar știți cum se spune, copii cei mai cuminți se revoltă cel mai rău. Acesteia îi ajunge din controlul familiei sale asupra ei, și începe să facă lucruri pe care nu ar trebuii să le facă. Dar la fel ca la celălalte 2 personaje pomenite, și în viața ei apare o persoană importantă, acesta fiind Toby, unul dintre băieții pe care Alison nu prea îi plăcea, le-a distrus oarecum viața. 
Cei doi devin al treilea EndGame, și mie personal îmi place mult cuplul acesta dar să fiu sinceră, HALEB IS ENDGAME, BITCHES. 
Da, sunt cam obsedată de povestea aceasta, dar ce să mă fac, sunt o adolescentă cu prea mult timp liber *ironie totală* care n-are lucruri mai bune de făcut de cât să se uite la seriale toată ziua. 
Emily era cea mai apropriată de Alison, dintre cele 4 fete. Ele două aveau o conecțiune desptul de strânsă, iar dispariția lui Alison, pe ea a afectat-o cel mai mult. La începutul sezonului, Emily are un iubit pe nume Ben, dar cu timpul recunoaște că este atrasă de propriul sex, aceasta iubind fetele, nu băieții. Lucrurile sunt complicate, serialul acesta este complicat, dar la fel cum și serialul este îndrăgit de fani, și Emily este. 
Ea este sportiva grupului, iar ea este cea care ținea cel mai mult la secretul ei. A lucrat din greu să nu se dărâme, dar A este plină cu surprize, și distruge totul numai cu un mesaj, o poză sau un pachet trimis acasă. 
Cred că A pe ea a amenințat-o de cele mai multe ori, s-a băgat de destul de multe ori în viața ei, și a dezvăluit prea multe lucruri, a amenințat-o cu prea multe secrete. 
Lucrul pe care trebuie să-l știți despre A, este că nu are milă. Poate că face câteva lucruri cu care să vă convingă că nu este chiar un demon malefica *ESTE*, dar de cele mai multe ori, dovedește că locul lui ete rezervat în cel mai întunecat punct din Iad. Și  NU exagerez! 
După ce am vorbit despre toate cele 4 fete, ar fi timpul să vorbesc despre persoana care se află în mijlocul poveștii, Alison.
La începutul serialului, aceasta apare numai în flashabackuri, și aflăm foarte multe detalii despre personalitatea ei, despre ce viperă era înainte să dispare, de câte vieți a distrus și de câte ori a dezamăgit lumea din jurul ei. 
Ea era fata aceea populară și malefică, care se distra când îi vedea pe ceilalți suferind, dar cu timpul totul se schimbă. O singură faptă, un singur om, un singur eveniment poate să schimbe o persoană, iar Alison este una dintre personajele care s-a schimbat foarte mult. Din vipera fără inimă, mincinoasă și totuși destul de puternică, a devenit fata pe care te poți baza. 

În mare parte, asta am vrut să vă spun despre serial, cred că deja v-ați și săturat de mine, din cât am vorbit depsre serial, personaje și acțiune. Eu chiar vă recomand serialul, este plin de suspans și chiar o ador, iar inima mea se frânge când mă gândesc să au rămas numai 10 episoade, iar povestea celor 5 fete se termină. Cu trecerea timpului, serialul a devenit o parte din mine, și nu regret nici un minut, nici o noapte  nedormită, nici un episod. Serialul acesta m-a schimbat, dar în sensul bun, iar tot ce pot să pun despre ea, este să vă luați o pungă de Chips sau faceți-vă un popcorn, și puneți-vă jos să o vizionați, chiar nu o să regretați.

Comentarii

Postări populare